Kirsikkachutney

Kirsikkachutney

Tämän ohjeen löysin Helsingin Sanomien nettisivuilta. Olen muokannut ohjetta oman makuni mukaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Juuri purkitettu kirsikkachutney. Valmistettu Viljandin keltaisesta kirsikasta (imeläkirsikka). Kirsikat kerättiin 3.7. 2016.

Noin 500 g kivettömiä kirsikoita (käytin makeita keltaisia kirsikoita tässä ohjeessa)

1 sipuli

1 chili (käytin melko tulista omaa chiliä)

0,5 dl fariinisokeria

0,5 dl viinietikkaa (käytin vaaleaa balsamiviinietikkaa)

0,75 dl hillo-marmeladisokeria

0,5 tl suolaa

1 tl vasta jauhettua mustapippuria

ripaus kardemumma (jauhoin kokonaisia kardemummia, joten oli kyllä enemmän kuin ripaus)

Sipuli ja chili hienonnetaan. Keitetään kaikki muut aineet paitsi sokeri noin 10 min. Lisätään sokeri ja keitetään vielä 10 min. Täytetään desinfioidut purkit kuumalla chutneyllä aivan täyteen ja säilytetään jääkaapissa. Valmista chutneya tulee 1 – 1,2 l. Valmista noin 3 viikon kuluttua.

Ohje on hyvä. Muokkasin alkuperäistä ohjetta vähän mausteisemmaksi ja sitä voisi edelleen muokata siihen suuntaan. Teen tätä chutneytä vielä, kun saan seuraavan hyvän sadon. Erinomaista kanaruokien kanssa.

Valmistin chutneya myös seuraavana vuonna (2016). Kirsikoita poimittiin n. 10 l. Tein muuten tämänohjeen mukaan, mutta lisäsin raastettua inkivääriä (n. 3 cm palan) ja 5 vihreää kardemummaa.

Jätä kommentti