Siiderin valmistuksen tavoite

Haluan tehdä englantilaista maalaisiideriä (English Farmhouse Cider). Määrittelen sen siideriksi, joka on käytetty loppuun, noin 6-7%, kuplaton (still) ja sisältää tanniineja siideripuiden omenista.

image

Most Mobile

Siidereihini käytän vain juuri puristettua, pastöroimatonta omenamehua.

Siiderini  käytän sekä siiderihiivoilla  että spontaanikäymisellä. ”Funky Farmhouse Aroma” on tavoiteltava ominaisuus, kunhan ensin saan perusprosessit toimimaan.

En pidä makeista juomista, joten en makeuta siideriä jälkikäteen. Kuplia haluaville teen pullotuksen  yhteydessä muutaman ”sparkling” version lisäämällä sokeria pulloon.

Jos siideriin käytetään vain siideripuiden omenoita, on sen tyyli West English Farmhouse Cider. Tämä oli tavoitteeni.  Se on toteutunut. Vuonna  2018  TCA eli True Cider Apple puumme tuottivat jo yli 120kg sadon ja mehua noin 80l. Joten tanniinia riittää.

Oleellista on kuitenkin se, että siideristi tietää, mitä on tekemässä ja mihin tyylin on pyrkimässä. Tärkeintä on tietenkin, että tekee siideriä, mistä itse pitää.

IMG_1028

Ye Olde English Cider Apple Tree Cider 2014

Mainokset