Tilamme on myyty

Puolakan puutarha- ja siideritilamme on myyty. Muutamme lähelle lastenlapsiamme kymmenen täällä vietetyn upean ja antoisan vuoden jälkeen.

Hedelmäpuita on tilalla noin 100 ja niiden lisäksi runsaasti marjakasveja kuten  vadelmia, viinimarjapensaita, mansikoita, saskatooneja, mustikkapensaita, sinimarjakuusamia, minikiivejä, viiniköynnös, mesimarjoja ja tyrnejä. Lisäksi tietysti tilalla on hyötypuutarha ja runsaasti perennoja.

Omenan kasvatuksen tavoitteena on ollut syöntiomenoiden lisäksi  tuottaa niitä mehuksi ja siideriksi. Puolet mehusta olemme pakastaneet pastoroimattomana myöhemmin nautittavaksi aamumehuna. Toisesta puolesta olemme tehneet siideriä. Meillä on noin 80 omenapuuta ja 50 eri lajiketta. Mukana myös englannista tuotettuja siideriomena- lajikkeita (true cider apples). Se mahdollistaa erinomaisten aromikkaiden ja maukkaiden siiderien valmistuksen. Kuten englantilaiset asian ilmaisevat: ”It’s all about the Apples”. Omia siidereitä on mukava nauttia omassa pubissamme ”Olkkala Rose Cider House & Pub”, jonka olemme rakentaneet navettaan.

Vaikka kutsumme tätä tilaksi on se kuitenkin omakotitalo isolla puutarhalla ja navetalla.

Hesarin juttu 3.10.2019 siideristä Puolakan tilalla:

https://www.hs.fi/ruoka/art-2000006257408.html

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s