Lehtikaali vain paranee syksyllä

Ensimmäisen kerran hankin lehtikaalin siemeniä v. 2015. Silloin vertasin esikasvatettua lehtikaalia suorakylvöön. Molemmat onnistuivat ja suorakylvetyt kasvit kuroivat esikasvatetut kiinni. Kasvatin molempia harson alla, ja hyönteiset eivät kalvaneet lehtiä. Poistin harson elokuun puolivälissä, minkä jälkeen lehtien keruu oli vaivatonta. Korjasin satoa joulukuulle ja sitä oli runsaasti yli oman tarpeen.

 Hankin kaksi lajiketta v. 2016: Red Russian ja Nero di Toscante Precoce. Edellinen on leveälehtinen punaruotinen lajike ja jälkimmäinen tummanvihreä, kapealehtinen sekä kähärämpi. Kylvin edellisen lajikkeen 25.5 ja jälkimmäisen 3.6 suoraan kohopenkkeihin. Kasvatin molempia harson alla. Heinäkuussa molempien lajikkeiden lehdet olivat kuitenkin hyönteisten kalvamia, joten niistä ei ollut paljonkaan korjattavissa. Elokuun puolivälissä poistin harsot. Uutta lehteä ilmaantui, ja loppukesästä lehdet eivät enää kärsineet hyönteisten hyökkäyksistä. Syyskuussa satoa on tullut yllin kyllin. Syksyn pakkaset eivät haittaa lehtikaalin kasvua. Kasvin makukin vain paranee pikkupakkasten jälkeen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Red Russian

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nero di Toscante Precoce

Lehtikaalia hyödynnän lähinnä vokkaukseen joko sipulin, valkosipulin ja mahdollisesti pähkinöiden kanssa tai juureksiin yhdistettynä. Lehtikaalista saa myös hyvää salaattia pitkin syksyä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s